Povećan broj požara u Sremu

Od strane Ozon
0 komentar

Broj požara u zimskom periodu je povećan. Od početka meseca bilo je više od deset intervencija, a od toga je polovina bila u zatvorenom prostoru. Na to najčešće utiču neispravne instalacije, ali i neadekvatno postavljena grejna tela, upozoravaju iz Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Za svega 10 dana dva požara u zatvorenim objektima u Šidu odnela su jedan ljudski život i pričinila ogromnu materijalnu štetu. U oba slučaja uzrok se još uvek utvrđuje, a nadležni upozoravaju da su u zimskom periodu najčešći uzroci neispravne instalacije, ali nisu jedini.

Građani bi trebalo da provere ispravnost grejnih tela, ali i da vode računa o instalacijama, savetuju nadležni. Proveravali smo da li je tako i u praksi. U slučaju pojave požara savet je da se prvo pozovu vatrogasci na broj telefona 193, kažu nadležni.

Požari u zatvorenom, dakle u građevinskim objektima su složeniji i zahteviji za pripadnike Sektora za vanredne situacije. Često im je otežan i pristup pojedinim objektima, zbog parkiranih automobila, zimskih uslova, pa samim tim i vreme intervencije se malo produžava.

RTV

Možda Vam se svidi i