Potvrđena optužnica za ubistvo braće iz Futoga: Stradali zbog tartufa

Od strane Ozon
0 komentar

Okrivljenom je Viši sud u Sremskoj Mitrovici produžio pritvor do 5. avgusta

Protiv D. E. (39), meštanina sela Jarak potvrđena je optužnica za ubistvo braće iz Futoga, Predraga i Stanislava Jeličića, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

On je u decembru prošle godine uhapšen sa svojim bratom N. E, zbog sumnje da su ubili braću Jeličić u šumi u blizni Sremske Mitrovice dok su brali tartufe. Prvobitno je postojala optužnica i protiv njegovog brata, ali je ona odbačena budući da je okrivljeni preuzeo krivicu na sebe, piše Dnevnik.

Okrivljenom je Viši sud u Sremskoj Mitrovici produžio pritvor do 5. avgusta.

Ubistvo braće iz Futoga desilo se 6. decembra prošle godine. Sumnja se da je do incidenta došlo nakon sukoba Predraga i Stanislava sa braćom iz sela Jarak, a tokom potrage za tartufima.

Navodno je najpre došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem su korišćeni ašovčići i motike za pronalaženje tartufa. D. E. je u jednom trenutku izvadio pištolj za koji nema dozvolu, ispalio nekoliko metaka i usmrtio braću iz Futoga, koji su stradali na licu mesta.

Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć. On i brat su nešto kasnije prevezeni u bolnicu, gde su im konstatovane lakše povrede.

Izvor Dnevnik

You may also like

Ostavi komentar