Potrebne stvari za život! Mitrovčani u HUMANITARNOJ akciji!

Od strane Ozon
0 komentar

Pet meseci dva dečaka žive u  kući bez osnovnih uslova za život u Sremskoj Mitrovici.

Nemaju ni šta da jedu, redovno. Nemaju roditelje uz sebe. Nemaju normalno detinjstvo.

Dva dečaka (5. i 7. razred), majka u bolnici bolesna, otac ne živi s njima, isključena struja, kuća u haosu, bukvalno nemaju ništa potrebno, priča Dragan Božić, komšija i jedan od organizatora akcije.

Akcija za Marka i Mladena, dečake koji žive u veoma teskim uslovima i dalje traje.

ŠTA JE DO SADA REŠENO
Majka je i dalje u bolnici posle teške operacije butne kosti, a deca su smeštena u Beogradu, dok im se ne sredi kuća za normalan zivot. Ogrev je obezbedjen, delom od strane porodice Bojan Komlenić, dok ce 5 m ogrevnog drveta biti u martu. Voda je sanirana, kao i kanalizacija, a ovih dana očekuje se uključenje struje koja je regulisana uz pomoć odbornika grada. Sto i stolice, kao i deo nemeštaja dar su humanog mladica iz Male Bosne, WC šolja i vodokotlić dar su dobre žene iz komšiluka , kao i hrana koja ce se donositi shodno potrebi….
Šta nedostaje.?
Plakari, dva dečija kreveta, laminat podovi, totalno lečenje zidova od vlage i budji, guljenje istih i krečenje. Moj predlog je da promenimo prozor i ulazna vrata, vrata od kupatila, deo elektro instalacije, deo kuhinje (frižuder, radne površine, sudopera), da se obezbedi radni sto i školski pribor, deo garderobe, obuća itd. Želim da pohvalim Dajana Kondic koja je raščitila objekat i iskazala zelju od starta da učestvuje u pomoći. Pohvala ide načelniku Drazenu Ridjošiću koji je neprestano u koordinaciji i doprineo u prvoj fazi sredjivanju objekta.
Sve sto Vas interesuje, gde možete da pomognete, slobodno se javite, rekao je Dragan Božić, organizator akcije.
Telefon 0605130873

You may also like