POTPISANI UGOVORI O ENERGETSKOJ SANACIJI u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom Javnog konkursa koji je raspisao Grad Sremska Mitrovica za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada, danas su u Gradskoj kući potpisani ugovori sa građanima koji su ostvarili uslove.

Ugovore o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća, danas su potpisali krajnji korisnici konkursa. U Sremskoj Mitrovici danas je potpisano 87 ugovora, rekao je Miloš Mišković predsednik komisije za energetsku sanaciju porodičnih kuća.

“Povodom javnog konkursa koji je raspisao grad za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Sremska Mitrovica danas smo potpisali 87 ugovora sa gradjanima koji su prošli na ovom konkursu i koji su ostvarili uslove za energetsku sanaciju svojih porodičnih kuća i stanova. Grad Sremska Mitrovica za ove mere izdvojio je tri miliona dinara dok je Ministarstvo rudarstva i energetike takodje izdvojilo tri miliona dinara“, rekao je Miloš Mišković

Potpisani su ugovori za tri mere, ugradnju termičke izolacije zidova i krovova, zamenu stolarije na kućama i stanova, nabavku i ugradnju kotlova na gas, biomasu i pelet.

Grad Sremska Mitrovica za ove mere izdvojio je tri miliona dinara, a isto toliko ide od Ministarstva rudarstva i energetike. Najavljeno je da Sremska Mitrovica neće stati samo na ovoj meri, već je za sledeću godinu u budžetu predviđen veći iznos u iste svrhe.

„Grad neće stati na ovoj meri već je i za sledeću godinu u svom budžetu predvideo mnogo veći iznos tako da je ovo tek početak, sledeće godine će takodje biti konkurs gde će građani moći da se prijavljuju za energetsku sanaciju”, rekao je predsednik komisije za realizaciju mera  energetske sanacije, Miloš Mišković

Možda Vam se svidi i