Pomoć dobijaju nezaposleni koji su na evidenciji bili 15. aprila

Od strane Ozon
0 komentar

Nezaposleni koji su bili evidentirani kod Nacionalne službe za zapošljavanje na dan kada je Vlada usvojila rebalans budžeta – 15. aprila, dobiće u okviru paketa ekonomske pomoći dodatnih 60 evra.

Direktor Nacionalne službe Zoran Martinović izjavio je za RTS da svi koji se Nacionalnoj službi za zapošljavanje prijavljuju nakon toga mogu da koriste druga prava i usluge Nacionalne službe, ali da na ovu pomoć neće moći da računaju. Pomoć će, dodao je, biti isplaćena u junu. Rekao je da je napravljen preliminarni presek i da aktivnih tražilaca zaposlenja ima oko 540.000. 

„Vidi se da je taj broj porastao verovatno jer će mnogi želeti da dobiju pomoć. Imamo i neke druge kategorije na našoj evidenciji, tako da ćemo imati 600.000 onih koji mogu da računaju na ovu vrstu pomoći“, naveo je Martinović. Prema njegovom mišljenju, postoje tri razloga za povećanje broja nezaposlenih u odnosu na isti period prethodne godine. „U januaru i februaru je bio veći talas jer su mere Vlade prestale sa dejstvom krajem godine, tako da smo zabeležili povećan priliv iz radnog odnosa. To je sada stabilizovano, ali veći priliv imamo iz kategorije neaktivnih – građana koji su se prijavili na evidenciju zato što je najavljena jednokratna pomoć. Verujem da ćemo ponovo imati stagnaciju ili opadanje kada ovaj proces bude završen“, naveo je Martinović.

AutorTanjug

Možda Vam se svidi i