Pokret „Odbranimo šume Fruške gore“: Ko šeta s vatrenim oružjem po Fruškoj gori?

Od strane Ozon
0 komentar

Pokret „Odbranimo šume Fruške gore“ (OŠFG) objavio je da su u subotu 27. marta na lokaciji kod Kraljevog izvora zatekli tri mtva psa sa prostrelnim ranama.

Njihovo saopštenje, koje su objavili na svojoj Fejsbuk grupi, prenosimo u celosti:

– Sa ovom objavom smo sačekali šest dana, sa dobrom namerom i u nadi da će se „NP Fruška gora“ oglasiti sa nekim obaveštenjem za javnost. S obzirom da to nisu uradili, mi putem ove objave informišemo javnost jer smatramo da je u interesu javnosti da bude informisana.

U prošlu subotu 27.3.2021. tokom našeg obilaska Fruške gore sa drugarima iz ekološkog udruženja „Zeleni Talas“, na lokaciji kod Kraljevog izvora, na samoj stazi koja vodi do izvora, na nekoliko metara od izletničkih stolova i klupa zatekli smo prizor: tri mtva psa sa prostrelnim ranama i to svežim.

Goran Vučićević je odmah zvao čuvarsku službu, i njihova povratna informacija je bila da će postupiti po svojoj proceduri obaveštavanja policije itd.

Interes javnosti je da sazna ko šeta sa vatrenim oružjem po Fruškoj gori i upucava pse koji mu se nađu na putu.

Nadamo se da će i policija imati neki svoj nalaz, u interesu javnosti. Počinioci moraju da znaju da ovakve pojave ne mogu proći bez reakcije javnosti i kažnjavanja – zaključuju iz Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“.

Možda Vam se svidi i