Počeo turnir u basketu

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Danas na Trgu Ćire Milekića u 11 časova, načelnik za sport i kulturu Vasilj Ševo otvorio je Sportske igre mladih.

Turnir Sportske igre mladih, započela je ulična košarka, basket 3×3 na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici. U basketu učestvuju kategorije 2005 i mlađi, kategorije 2007 i mlađi, 2009 i 2011 u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Vasilj Ševo je na otvaranju naglasio da se Sportske igre mladih održavaju kod nas već osam godina jer imamo uređenu sportsku infrastrukturu: „Mi smo poslednjih 10 godina, puno uložili u obnovu i izgradnju sportske infrastrukture u gradu, poslednji je izgrađen poluolimpijski zatvoreni bazen, izgrađeno je mnogo terena sa veštačkom travom, otvorenih terena, fitnes terena, dečjih igrališta kojih će biti sve više. Sve radimo da bismo podigli sportske resurse na viši nivo, da bi naši građani, pre svega, i svi ostali koji su u Sremskoj Mitrovici, imali uslove za bavljenje kako rekreativnim, tako amaterskim i profesionalnim sportovima. Ova manifestacija mnogo znači za naš grad, to nam je podstrek za dalje. Najveća sreća je što vidim ovako poletnu i nadarenu decu i njihove roditelje, nasmejana lica, pogotovo posle znate kakve godine, ovako jedna manifestacija na otvorenom nam je kao melem na ranu i očekujem da zaista bude izuzetna i da protekne sve u najboljem redu.”

U okviru Sportskih igara mladih realizujemo košarku, zato što je košarka najmasovnija, a 27. maja u Sremskoj Mitrovici će biti karavan prijateljstva Sportskih igara mladih, znači svih ostalih devet spotova. Mi se tu ne zaustavljamo, biće više manifestacija u okviru Leta na Savi, gde ćemo imati mnoštvo takmičenja u basketu i odbojci na pesku. Za sutrašnji dan najavljujem takmičenje 3 na 3, znamo da je basket postao olimpijski sport, da imamo klupske prvake sveta, da je naša reprezentacija prvak sveta, tako da ćemo sutra imati veliki broj momaka koji žele da kroz ovaj kvalifikacioni turnir izbore mesto za učešće na Olimpijskim igrama, rekao je Ševo otvarajući Sportske igre mladih.

Otvaranju je prisustvovao Aleksandar Rašić bivši srpski košarkaš koji je podbacivanjem košarkaške lopte označio početak turnira u uličnom basketu.

“Sigurno je jako bitno da posle pandemije ljudi polako izlaze napolje, svi su željni druženja, pogotovo mladi i deca koja su sigurno dosta ovog vremena provela na računarima, zatvoreni u kući. Ovo je jako lepa manifestacije i prilika za njih se druže, da se vrate na košarkaške terene, oni koji su trenirali i oni koji nisu, da počnu i da zavole ovaj sport koji je stvarno jedan najlepših sportova. Jako smo talentovana nacija i stvarno bih pozvao što više dece, da se u što većem broju izađe na terene, nebitno da li je u pitanju košarka ili neki drugi sport, da izađu i iskoriste priliku kad je lepo vreme da se bave sportom što više.”

Sportske igre mladih podržava i Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke tehnološkog razvoja i Ministarstvo sporta i omladine.  

Nemanja Crnić rekao je da je Srbija zemlja košarke a da su deca budućnost košarke i zahvalio se svim organizatorima i ljudima koji su pomogli da se ovo sve ostvari.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Sportske igre mladih održane u Sremskoj Mitrovici - Srem(č)ica 09.05.2021. - 12:57 pm

[…] izvor: Ozon Media […]

Komentari su zatvoreni.