Počelo košenje travnatih površina

Od strane Ozon
0 komentar

U sklopu prolećnog uređenja sremskomitrovački komunalci su počeli da kose zelene površine.

“Danas u Sremskoj Mitrovici počinje velika akcija košenja travnih površina, ove godine nešto ranije nego uobičajeno. Lepo vreme i prve prolećne dane, JKP “Komunalije” iskoristiće za uredjenje zelene teavne površine”., rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Danas se sa uredjenjem travnih površina počelo na Spomen parku,  završetku ovog posla sele se na Savski kej, a zatim u Bulevar, a zatina još nekoliko lokacija u gradu, dodao je Samardžić. “Košenje se vrši i ručno i mašinski a pored košenja, vršiće se i ostale aktivnisti iz nadležnosti gradskog zelenila, kao što su održavanje i parkovskih i cvetnih površina. Uklanjanje štetne vegetacije duž lokalnih puteva i ostale aktivnosti”.

Prema godišnjem planu, predvidjeno je da se na 4 miliona 716 hiljada metara kvadratnih površina vrši košenje trave.

Gradsko zelenilo do sada nije obavljalo ovako detaljne radove, rekla je Tamara Milković, referent za odnose sa javnošću JKP „Komunalije.

“Mi smo vršili sanitetno-higijenske mere na Spomen parku, odnosno proredjivanje drveća, takodje krčenje žbunja, a sada nastavljamo i sa košenjem. Ovo nije samo uređenje Spomen parka u planu je i novo ozelenjavanje i postavljanje novog mobilijara. Mi želimo da ovo bude jedna prelepa zelena oaza u našem gradu i smatramo da nije dovoljno iskorišćena što se tiče samih posetilaca, škola, ovo može biti jedna velika edukativna učionica.” rekla je Tamara Milković.

You may also like