POBEDNIČKI KEJ – Sremska Mitrovica 2014-2021

Od strane Ozon
0 komentar

Simboličnim programom na delu savskog keja koji ponosno nosi naziv “Šetalište Slavka Dubljevića” u Sremskoj Mitrovici danas je obeležena sedma godišnjica odbrane grada od poplava.

Vanredna situacija zvanično je za teritoriju cele Srbije proglašena 15. maja 2014. godine. Sava je rasla, nivo vode se podigao iznad ikada zapamćenog i 17. maja u večernjim satima nivo reke Save kod Sremske Mitrovice dostigao je do tada nezabeleženih 863 cm. Do tada je najveći izmereni vodostaj bio onaj zabeležen 1974. godine i iznosio je 801 centimetar. Ubrzo je počela evakuacija stanovništva iz dela samog grada uz reku, ali i iz Mačvanske Mitrovice i Laćarka.
U Gradu Sremska Mitrovica vanredna situacija je bila na snazi do 2. juna kada je procenjeno da opasnost od poplava više ne postoji.

Dana 17.05.2014. godine Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ Novi Sad pri vodostaju od 855cm za vodomer Sremska Mitrovica uputilo je predlog komandantu Kriznog štaba da se evakuišu delovi Grada koji su ispod kote 82mm.
Naređuje se evakuacija delova Grada Sremska Mitrovica ugroženih poplavom prema proceni Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica,
Gradski štab za vanredne situacije održao je tog 17.05.2014. godine još jednu sednicu u 21 čas.
Na ovoj sednici komandant Štaba Branislav Nedimović, preneo je informaciju da je vodostaj reke Save u fazi stagnacije, a potom su podneti izveštaji sa terena i izveštaj o sprovedenoj evakuaciji.
Prema podnetom izveštaju, evakuacija je protekla bez problema. Pripadnici Vojske Srbije i PU Sremska Mitrovica obišli su svaku kuću na ugroženom području.

Možda Vam se svidi i