Plaža “Brioni” jedna od 10 najlepših plaža Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Svi oni koji će ovo leto ipak provesti u Srbiji ne moraju da se odreknu sunca, prozirne vode i peska. Tu su najlepše plaže naše zemlje.

Sremskomitrovački Brioni predstavlju peščanu plažu koja se nalazi na obalama reke Save. Plaža je nastala pre Drugog svetskog rata i dan danas se koristi.  

Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici, takozvani Brioni, jedna je od omiljenih lokacija Mitrovčana tokom leta. To je oduvek bili mesto dobrog provoda i oaza odmora, a brojni sadržaji sportsko-rekreativnih i ugostiteljskih objekata dovoljan su razlog da ovo kupalište bude sve posećenije. Jedna od najlepših plaža u Srbiji nudi bogat sadržaj i za odrasle i za decu.

Na plaži se ne naplaćuje ulaz i mogu da je koriste svi stanovnici grada i okolnih naselja. Pored plaže koja može da primi i do 5000 ljudi, ovde su izgrađeni i tereni za fudbal, odbojku i košarku, kao i nekoliko restorana i kafića. Tokom dana postoji spasilačka ekipa koja brine o kupačima kao i dežurna lekarska služba.

Belocrkvanska jezera

Belocrkvanska jezera svojom lepotom mame posetioce iz cele države. Ona privlače skrivenim i mirnim plažama, dobrim provodom i zabavom, idealnim vetrom za jedriličare. Zbog sedam jezera Belu Crkvu zovu grad jezera, a najpopularnija su Gradsko jezero, Vračevgajsko, Šaransko i Šljunkara. Ostala nisu urbanizovana, pa predstavljaju raj za ronioce i strastvene pecaroše.

Zlatarsko jezero

Zlatarsko jezero ili jezero Kokin Brod je veštačko jezero u dolini Uvca, između planina Zlatara i Murtenice, na 10-15km od Nove Varoši.

Zlatarsko jezero je nastalo 60-ih godina izgradnjom brane koja je pregradila reku Uvac kod Kokinog Broda i treće je po veličini u Srbiji posle Đerdapskog i jezera Perućac na Drini. Plovno je svojim najvećim delom i vožnja čamcem po njemu je jedinstven doživljaj. Obala bistrog Zlatarskog jezera je uređena sa pontinskom plažom i bazenom za decu, kao i terenom za odbojku na pesku. U Vizitorskom centru je moguće okrepiti se i popiti piće.

SREBRNO JEZERO

ZEMUNSKI LIDO

Zemunska plaža Lido nalazi se na severnom vrhu Velikog ratnog ostrva na Dunavu. Ovo je jedina oblast na čitavom ostrvu gde je dozvoljena bilo kakva urbanizacija, dok je ostatak zakonom zaštićen.

ERDEVIČKO JEZERO

Jezero Bruje se nalazi na izlazu iz Erdevika prema Ljubi i svojim šarmom već godinama privlači kampere, pecaroše, bicikliste i kupače.

BORSKO JEZERO

Na 17 km od Bora, u podnožju planine Crni vrh, nalazi se pravi biser borskog turizma. Jezero je nastalo 1959. godine pregrađivanjem Brestovačke reke. Prostire se na oko 30 hektara, a dubina vode ide i do čak 48 metara. U letnjim mesecima voda dostiže 25 stepeni, što je idealno za sve koji dolaze iz raznih Srbije. 

PRSKARA – ZRENJANIN

Na pet kilometara od centra Zrenjanina leže tri jezera nazvana Peskara. Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, građani se godinama tamo rado kupaju i uživaju

TEKIJA DUNAV

Ostrvce u blizini Pančeva, na adi Forkontumac uzvodno od ušća reke Tamiš, poznato je po vikendicama, restoranima, hladovini i netaknutoj prirodi, a pre svega po divnoj plaži sa sitnim, belim peskom. Plaža je uredna, čista i prostrana, savršena za letnje sportske aktivnosti, ali i leškarenje, sunčanje.

BELA STENA PANČEVO

You may also like