Plamen prijateljstva 3. aprila u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Odbrojavanje je počelo – još nedelju dana ostalo je do početka nove sezone Sportskih igara mladih, manifestacije koja je ujedinila region.

Plamen prijateljstva biće upaljen 3. aprila u Sremskoj Mitrovici, što će biti znak da su takoznave mini-olimpijske igre najmlađih otvorene!

Već u vikendu pred nama, u samom centru grada, na terenu pored PSC “Pinki” i u sali Gimnazije, održaće se u okviru SIM, takičenja: između dve vatre, trčanje 60 metara, fudbal 2006. godište i mlađi, 2010 i mlađi i devojčice 2006. godište, ženska odbojka.

Sportske igre u Sremskoj Mitrovici, ali i u Srbiji, održavaju se osmu godinu za redom i do sada su samo u našoj zemlji okupile više od 120.000 učesnika. Ove godine zbog virusa Korona, SIM će se održati u poštovanje  preporuka Vlade Srbije. Zdravlje dece i svih učesnika je na prvom mestu, ali i moramo svi da se naviknemo na novonastale okolnosti i da im se prilagodimo. Deca sa nestrpljenjem očekuju Igre, ta želja za druženjem i sportom je sada mnogo veća nego svih prethodnih godina.

Tehnički organizator u Sremskoj Mitrovici je Sportski savez grada, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport.

Državno finale biće u julu na Zlatiboru, a dotle će se širom Srbije dečaci i devojčice takmičiti u raznim sportovima. A na kraju sezone, u avgustu u Splitu, u planu je regionalno finale s vršnjacima iz Hrvatske i BiH.

Možda Vam se svidi i