Na sednici Vlade Srbije usvojeni su svi pravni akti neophodni da se sprovede treći paket mera pomoći privredi za saniranje posledica pandemije virusa korona.

Paket podrazumeva isplatu tri puta po pola minimalca za zaposlene, sektorsku pomoć,isplatu 60 evra punoletnim građanima, 50 evra penzionerima i nove kredite iz garantne šeme za privredu. Isplata pomoći od tri puta po pola minimalca odnosi se na preduzetnike, mikro, mala, srednja, a ovaj put i na velika preduzeća.

Prijava će biti jednostavna – od 1. marta biće ustanovljen jednostavan obrazac preko koga će firma svaki put da se prijavi za platu za prethodni mesec.

Uz tri polovine minimalca, sektor ugostiteljstva i turizma, turistički vodiči i rent-a-kar dobiće, kako je najavio Mali, još jednu celu minimalnu zaradu

Ova jednokratna pomoć biće isplaćena u dva puta po 30 evra. Već krajem aprila otvorićemo i prijave preko kol centra i interneta – za isplate u maju i novembru. Građani treba da se prijave samo jednom, a prijava će važiti za obe uplate„, naveo je Mali. Penzioneri će, kako je dodao, do kraja godine uz pomenutih 60 evra, dobiti dodatnih 50 evra pomoći.

You may also like