Ovako izgledaju pluća vakcinisanog zaraženog kovidom, a ovako nevakcinisanog

Od strane Ozon
1 komentar

Ovi rendgenski snimci prikazuju pluća dva pacijenta – oba su zaražena koronavirusom. Jedan je vakcinisan, a drugi nije.FOTO: Ovako izgledaju pluća vakcinisanog zaraženog kovidom, a ovako nevakcinisanogFoto: Screenshot

„Ozbiljno obolevaju jedino nevakcinisani. Njima često treba kiseonik ili moraju na respirator. Vakcinisani pacijenti zaraženi koronom imaju bolji protok vazduha u plućima i veći deo pluća obojen im je u crno na ovim snimkama, što znači da je šteta na plućima mala ili nikakva“, rekao je lekar Sem Durani za Mirror, a oni su slike i objavili.  

Kod nevakcinisanog pojedinca se vidi kako su pluća prilično oštećena i da je protok vazduha ograničen.  „Ako se zarazite, a vakcinisani ste, verovatno ćete razviti lakši oblik bolesti“, rekao je Durani i dodao kako vakcine deluju.  Vakcine su bile uspeešne u prevenciji teških bolesti i smrti kod većine ljudi koji se zaraze kovidom, ipak, neće delovati kod svih.  Neki su primili dve doze, ali će ipak završiti u bolnici. Uprkos tome, imaće znatno bolju situaciju s plućima u poređenju s onima bez zaštite od vakcine.  Podaci američkog CDC-a pokazuju da je rizik od smrti zbog koronavirusa 11 puta veći kod nevakcinisane odrasle osobe u poređenju s onom koja je vakcinisana.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

snezana 26.10.2021. - 3:13 pm

Ali objavite komentar!
Moj rodjak vakcinisat sa tri doze i dva metra ispod zemlje,stigao bio na respirator,otisao papaaa…,a rodjak koji se nije vakcinisao,takodje bio u bolnici,pod kiseonikom i dosao svojoj kuci i ne zeli i dalje da se vakcinise,jer je bio od njih 6_oro u sobi,5-otica sa 3 doze,2 sa dve doze i on bez vakcine,ovi bili tezi bolesnici,aa on najbolje i najlakse podneo…ovo je sto posto istina,pa vi objavljujte samo ono sto zelite,Pozdrav!Svi da smo zivi i zdravi i svako odgovara za sebe i svoj zivot,ne vrsite pritisak na narod.

Komentari su zatvoreni.