Ova deca nisu samo za računarima!

Od strane Ozon
0 komentar

Bravo za PŠH! Ugostili učenike četvrtih razreda u svoje laboratorije!

Prehrambeno-šumarska i hemijska škola iz Sremske Mitrovice danas je na izvanredan način obeležila Svetski dan hrane koji je 16. i 17. oktobra.

Naime, škola je ugostila učenike četvrtih i osmih razreda osnovnih škola u svoje laboratorije gde su deca imala predavanja o zdravoj ishrani i njenim benefitima, škola im je takodje dala mogućnost da hranu vide pod mikroskopom, da nauče kako nastaje budj, a profesori ove škole su prezadovoljni znanjem svojih gostiju.

Prisustvovalo je oko 25 djaka iz različitih škola.

Direktorica Prehrambeno-šumarske i hemijske škole Kovačević Biljana za Ozon Media izjavila je da PŠH svake godine obeležava dan hrane i da se svake godine skreće pažnja i ukazuje na benefite pravilne ishrane. 

“PŠH kroz svoje značajne datume uvek obeleži ono što je karakteristično za našu ustanovu. U okviru predstojećih novembarskih dana planiraju se akcije gde će zajedno sa drugim školama sprovoditi razne akcije” zaključila je Kovačević.

Profesorice u PŠH, Milica i Milana zadovoljne su ovom akcijom, kao i predznanjem koje su deca donela.

Lazar Kursulica, učenik četvrtog razreda kaže da se lepo družio, da je odgledao predavanje a najbitnije od svega jeste da je nešto naučio.

Dušanu Maksiću, takodje učeniku četvrtog razreda dopala se priča o mikrobima, plesnima kao i rad sa mikroskopom.


Možda Vam se svidi i