Otvoren jedinstven kompleks za konjički sport i hipoterapiju Horis

Od strane Ozon
0 komentar

U Rumi je otvoren kompleks za konjički sport – Horis, koji ne samo da upotpunjuje turističku ponudu i afirmiše konjički sport, već donosi i novu socijalnu uslugu – hipoterapiju, namenjenu deci i mladima koji pohađaju rumski Dnevni centar/ boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, saopšteno je na rumskim opštinskom sajtu.


Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić istakao je da su Opština Ruma i Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj pokazali da imaju kapacitete da realizuju velike projekte i za njih obezbede sredstva iz EU, kao što je to slučaj sa projektom „Horis – konjičke rute Srem“.

Projekat je finansiran u okviru Programa prekogranične saradnje „Interreg IPA Hrvatska-Srbija 2014-2020“, a realizovali su ga i sufinansirali partneri na projektu: Opština Ruma, Opština Nijemci, Konjogojsko udruženje „Vranac“, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola „Stevan Petrović-Brile“ i Udruženje Konjički klub „Srem“ iz Sremske Mitrovice.

Hipoterapija je jedna vrlo efikasna metoda u lečenju kako osoba sa različitim spektrom razvojnih poremećaja, tako je dobra i kod osoba u opštoj populaciji, mogu da se unaprede brojne funkcije koje predstavljaju problem kod dece. 

You may also like