Osveštana nova kapela u Salašu Noćajskom

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Salašu Noćajskom osveštana nova kapela koja će meštanima ovoga sela pomoći i smanjiti problem kolona u saobraćaju tokom povorki.

Takođe, posetili su se i radovi na Parohijskom domu koji ima prostorije za život i rad crkvene jedinice kao što su crkvene svečanosti, crkvene proslave , promocije i ostale svetkovine.

Parohijski dom ima apartman za gosta a u produžetku stan za paroha.

Radovi su počeli 9. marta 2019 godjne a meštani su mnogo pomogli svojim dobrovoljnim prilazima kao i grad koji je pomogao sa milion dinara, a grad je u Parohijski dom uložio 2. miliona 640 hiljada dinara rekao je sveštenik Nemanja Živković, paroh porte Hrama Svetog Đorđa.

Dragan Lukić, predsednik MZ Salaš Noćajski rekao je da je 2012. godine od mesnog samodoprinosa urađen temelj, radovi su tada koštali 400.000 dinara, kasnije zahvaljujući gradu urađena je kapela, asfaltiran put od 300 metara a grad je izdvojio 4.5 miliona dinara.

„Ovo je ogroman značaj za nas, neće biti zaustavljanja saobraćaja, neće biti problema sa mehanizacijom i poljoprivrednim mašinama, sve što treba da se uradi kada su sahrane radiće se ovde.“ zaključio je Lukić.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić rekao je da je ovo jedan veći i značajniji projekat za ovo selo završen , kapela je završena pre mesec dana ali se danas osveštava.

Samardžić je prokomentarisao novi Parohijski dom i prokomentarisao da je to višespratni objekat sa preko 200 kvadrata, takođe ima i „salu za narod“ a do sada je u Parohijski dom utrošeno preko 5 miliona dinara kako iz gradskog budžeta tako i iz sredstava crkvene opštine i meštana.

Možda Vam se svidi i