Osuđenicima uplaćena pomoć države od 30 evra

Od strane Ozon
0 komentar

Licima lišenim slobode u kazneno-popravnim ustanovama juče je uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 30 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Ova lica, kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, nisu morala da podnose prijave, već u njihovom slučaju automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Lica lišena slobode su, takođe, i prošle godine dobila jednokratnu pomoć od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa, kao i 30 evra u maju ove godine.

Podsećamo da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa.

Lica su odmah pokazala i brigu za svoje zdravlje odlukom da se vakcinišu protiv korona virusa tako da je u ovom trenutku u celom sistemu 65 odsto lica vakcinisano, dok u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi i 80 procenata.

Možda Vam se svidi i