Osnovna škola „Jovan Popović“ obeležila je danas svoj 60. rođendan (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Osnovna škola „Jovan Popović” proslavila je 60 godina i Dan škole, otvaranjem bine za scensko izvođenje, i predstavom koju su pripremili đaci i nastavnici.

Obeležavanju jubileja prisustvovali su Branislav Nedimović potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva; Milan Kovačević zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Svetlana Milovanović gradonačelnica i mali gradonačelnik Igor Vujić , načelnici gradskih uprava, direktori škola i zaposleni.

Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice čestitala je Dan škole i jubilej 60 godina postojanja i rada. Istakla je da je ovo institucija sa dugačkom i bogatom tradicijom.

“Ovu školsku godinu su đaci i zaposleni počeli u novom objektu, a ono što dalje sledi, kao što smo i obećali je rekonstrukcija sale za fizičko. U ovoj školi deca su talentovana i u smislu umetnosti ali imamo i dobre sportiste, tako da svakako zaslužuju i ovakvu školu i ovakvu fiskulturnu salu. Salu za fizičko ćemo početi na letnjem raspustu, radovi će početi verovatno u junu, planirana je rekonstrukcija postojeće sale, sa svom opremom, pratećim objektima, kao i sa teretanom, fitnes salom i salom za stoni tenis. Zajedno sa ovim spoljnim terenima koji već postoje ćemo otvoriti jedan pravi sportsko-rekreativni kompleks koji će moći da koriste, ne samo učenici ove škole, nego bar i stanovnici ovog naselja. Još jednom im čestitam Dan škole i drago mi je što su nas iznenadili tako što su u starom delu škole napravili salu, odnosno binu za scensko izvođenje, što mislim da je takođe deci ove škole potrebno jer njihova dramska sekcija odlično radi. Drago mi je da je stara škola ostala i dalje u funkciji i da će ovaj prostor biti zaista lepo prilagođen i namenjen”, rekla je gradonačelnica Milovanović.

Slobodan Stojilković direktor škole je naglasio važnost ovog datuma, 60 godina kako je sa radom počela Osnovna škola „Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici. “Danas proslavljamo godišnjicu i otvaramo u starom delu škole pozorišnu salu koju ćemo priključiti ovom modernom objektu koji smo otvorili prvog septembra. Da bi đaci uživali u kulturi mi smo se danas ovde sastali da otvorimo salu i da prigodnom svečanošću obeležimo 60 godina od osnivanja škole. Škola ima 825 đaka i nov objekat ima kapacitet 1.200 đaka, rađen je na 4.100 kvadrata. Ima19 kabineta najmodernije opremljenih tako da je stvarno uživanje i milina raditi u takvom objektu”.

Branislav Nedimović potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar poljoprivrede i bivši đak ove škole čestitao je svim zaposlenima i učenicima Dan škole i uručio prigodan poklon. Za doprinos u radu, nagrađeni svi zaposleni, kao i prijatelji i saradnici škole.

Ovaj ubilej obeležiće se do i nizom drugih aktivnosti. Juče su u poseti školi bili predškolaci, danas je izvedena pozorišna predstava i otvorena svečana sala, a sutra će biti upriličen Dan otvorenih vrata.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik