Oko 50 dečaka vredno trenira u okviru projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Predsednik Skupštine opštine Ilija Nedić obišao je danas dečake koji treniraju u školi odbojke u okviru projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“, koja se realizuje u osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“. Mladim odbojkašima Ilija Nedić je uručio dresove kao nagradu za njihovu ljubav i volju da se bave sportom.

Mitrovica je grad sporta, grad odbojke, jedna velika zahvalnost ljudima iz odbojkaškog saveza Srbije i jedna velika zahvalnost svim stručnim ljudima, odbojkaškim trenerima u Sremskoj Mitrovici, rekao je Nedić prilikom posete školi odbojke.

“Ovde danas imamo priliku da vidimo grupu od 43 dečaka koje gospodin Kovačić vodi i trenira, on je rekao smisao kompletnog projekta koji radi odbojkaški savez Srbije, zaista motivacija ove dece je na jednom visokom nivou pre svega zahvaljujući stručnom radu gospodina Kovačića i onih ljudi koji s njim rade u timu. To je svakako pokazatelj da mi moramo ulagati ne samo u infrastrukturu nego moramo ulagati i u stručni kadar jer samo stručni kadar koji je dovoljan i kvalitetno obučen može da motiviše ovoliki broj dece, pa neka se neko od dečaka nastavi aktivno baviti odbojkom u nekom daljem periodu i to će svakako biti veliki uspeh.” rekao je predsednik Skupštine grada Ilija Nedić.

Poslednjih godina na teritoriji Srbije i pored velikih uspeha reprezentacije značajno je opao broj muških odbojkaških klubova i školi odbojke ali ovaj projekat Odbojkaškog saveza Srbije je u značajnoj meri preokrenuo situaciju.

“Veliko je zadovoljstvo da kažem da je projekat “Moj prvi smeč” zaživeo, pre dva meseca smo krenuli sa marketingom i realizacijom projekta koji je pod pokroviteljstvom odbojkaškog saveza Srbije. Odbojku je treniralo preko 43 dečaka iz Sremske Mitrovice, uzrasta od drugog do šestog razreda, veoma smo ponosni na to, oni su prepoznali naš rad i tradiciju. Mogu da kažem da je Mitrovica najbolja u ovom projektu, imamo potvrdu od koordinatora, veoma smo zadovoljni i ponosni na sve što se dešava u našem gradu. Imamo podršku lokalne samouprave i mislim da će biti još bolja i veća podrška i mislim da ćemo mi to našim rezultatima i radom dokazati. Gospodin Gajić je prepoznao važnost za mušku odbojku i imamo uverenje da će od jeseni ponovo početi projekat, od septembra sledeće godine nastavljamo ponovo i mislim da ćemo što više dece uspeti da privučemo na sport, bilo koje prirode što bih naglasio, ali, nama je interes da to bude odbojka.” rekao je profesor fizičkog vaspitanja i koordinator projekta  Zoran Kovačić

Kako je izjavio Zoran Kovačić besplatna škola odbojke se organizuje u Osnovnoj školi  “Slobodan Bajić Paja” u Sremskoj Mitrovici za dečake uzrasta ispod četrnaest godina što će kako je istakao značajno doprineti popularizaciji ovog sporta među dečacima. “Činjenica je da imamo 6 reprezentativaca u mladjim kategorijama tako da treninge i dalje radimo do 1. juna tekuće godine, tri puta nedeljno u školu Slobodan Bajić Paja, treninzi su potpuno besplatni za decu iz celog grada”, rekao je Kovačić.

Projekat pod nazivom „Moj prvi smeč“ je promotivna akcija Odbojkaškog saveza Srbije i odnosi se na organizovanje škola odbojke na teritoriji Republike Srbije i Republike Srpske, uz podršku regionalnih odbojkaških saveza, trenera i sudija, sa jednim ciljem – razvoj i popularizacija odbojke  za dečake i povećanje broja dečaka najranijeg uzrasta u najranijem dobu i želju  da se u što većem broju uključe u trenažne procese odbojkaških škola., UOKPL, UOKRL, UOSS i UOTS.

Sremska Mitrovica, tačnije profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani trener odbojke Zoran Kovačić je ispunio uslove konkursne dokumentacije i potpisao ugovor sa OSS Srbije da od 1.02 do 1.06 2021 formira grupu dečaka u Gradu Sremska Mitrovica i da oni uzrasta od 1-6 razreda osnovne škole treniraju u sali OŠ Slobodan Bajić Paja tri puta nedeljno besplatno u tim terminima. Projekat je zaživeo i dečaci su se odazvali iz celog grada. OSS Srbije je prijavljenoj deci omogućio besplatan šorc i majicu sa logom saveza, a trenerima trenerku i polo majice. Ugovore je potpisalo 25 trenera iz 25 gradova sa teritorije Republike Srbije.

Možda Vam se svidi i