Održana radionica – Registar zagađivača animalnim otpadom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Problem odlaganja životinjskog otpada trebalo bi da bude rešen projektom „Registar zagađivača animalnim otpadom” za koji je naša lokalna samouprava nagrađena. Projekat podrazumeva postavljanje aplikacije za pametne telefone, izradu veb-sajta i dokumentarnog filma.

Grad Sremska Mitrovica nosilac je projekta „Registar zagađivača animalnim otpadom” za koji je nagrađen od strane UNDP-a

Prva radionica u okviru projekta „Registar zagađivača animalnim otpadom” održana je prošle nedelje u Sremskoj Mitrovici.

Na prvoj radionici znanja su razmenili veterinari, veterinarski inspektori, farmeri, komunalne službe. Sa stručnjacima u ovoj oblasti razgovarali su, gradonačelnica Svetlana Milovanović, načelnik Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, predstavnik odeljenja za cirkularnu ekonomiju Privredne Komore Srbije Nebojša Vraneš i menadžer projekta Dušan Filimonović.

Na radionici su prisustvovali i predstavnici PKS Srema i Agencije za Ruralni razvoj Srema kao i direktor najveće i najmodernije kafilerije u Srbiji “Energozelena” iz Inđije.

Predavači na radionicu su bili Slavica Nikolić Stajković, šef grupe u Upravi za veterinu sa temom “Sporedni proizvodi životinjskog porekla” i Načelnik Zoohigijenske službe pri JKP “Komunalije” Srećko Čupić sa temom “Uloga Zoohigijenske službe u eliminisanju animalnog otpada i sprečavanju širenja zoonoza” i Dušan Filimonović projektni menadžer sa temom “Android aplikacija za evidentiranje odlaganje otpada životinjskog porekla sa korisničkim uputstvom”.

Sledeća radionica, druga koja je planirana, održaće se  u oktobru i na njoj je planirano da budu pozvani samo individualna gazdinstva stočara sa teritorije Grada.

Radionica je podržana od strane UNDP-a, Uprave za veterinu i Grada Sremska Mitrovica.

You may also like

Ostavi komentar