Održana radionica o procesu pristupanja Srbije EU

Od strane Ozon
0 komentar

„ULOGA LOKALNIH ZAJEDNICA U PROCESU PRISTUPANJA EU“

U Sremskoj Mitrovici je održana radionica posvećena procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji u kontekstu lokalnih prilika s osvrtom na ulogu lokalnih samouprava i lokalnih organizacija civilnog društva u procesu evropskih integracija. 

Radionica je organizovana sa ciljem podizanja znanja o procesu pregovora Srbije sa Evropskom unijom u lokalnim zajednicama. 

Radionicu su vodili koordinatorka Nacionalnog Konventa, Nataša Dragojlović i mr Dragiša Mijačić direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER).

Nataša Dragojlović je naglasila da je  vrlo bitno da civilno društvo i lokalna zajednica budu uključeni i informisani u procesu pregovora.

Radionicu je organizovalo humano udruženje “Prijatelja” kao i grad Sremska Mitrovica kao resurs centar za Sremski okrug u partnerstvu sa Evropskim pokretom Srbije lokalnog veća Sremska Mitrovica. Tema radionice – uloga lokalnih zajednica u procesu pridruživanja. Danas sa prostora Sremskog okruga je prisutno dosta udruženja gradjana koja su registrovana u različitim oblastima delovanja, tu su i udruženja mladih, udruženja invaliditetnih organizacija, udruženja manjinskih zajednica, udruženje bezbednosti mladih u saobraćaju, udruženja za seoski turizam. Ovo je prilika da se čuju njihova interesovanja, problemi i želje u funkcionisanju i ostvarivanju ciljeva.

Možda Vam se svidi i