Održan „Vinski park“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici održan je četvrti po redu “Vinski park” – festival vina i hrane.

U “Vinskom parku” vinarije su posetiocima ove manifestacije ponudili preko 400 vrhunskih vina.

 „Vinski park – Sremska Mitrovica 2021.“ svečano je otvorio zamenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici  Srbiji Baron Lobsein i ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović. Svečano otvaranje je vodio Srđan Dinčić, stand up komičar.

Branislav Nedimović, ministar u Vladi R. Srbije, naglasio je da je  Vlada Republike Srbije je neposredno pred pojavu korona virusa donela novu strategiju razvoja vinogradarstva i vinarstva u Srbiji. “Upravo ovakve manifestacije su jedna od tačaka koje bi trebalo da promovišemo, a to je naše vinogradarstvo i naše autohtone sorte. S druge strane, da promovišemo celu proizvodnju vina, a na to se nadovezuje hrana i ruralni turizam. To je potpuno nova priča koja nam se otvorila na neverovatan način u poslednje dve godine. Mislim da je u pitanju stepen društvenog razvoja, ali i sama potražnja vina, koja raste. To je pokazatelj koliko naše društvo menja svoje navike“, rekao je Nedimović.

Zemlja gost  ovogodišnjeg „Vinskog parka“ bila je Sjedinjene Američke Države., koja je imala i svoj poseban štand.

Zamenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici  Srbiji Baron Lobsein i je zahvalio ministru i Gradu Sremska Mitrovica jer su Sjedinjene Američke države gost ove manifestacije.

“Živim u Beogradu već dve godine i pohvaljujem srpsku hranu i domaća vina. Ponosan sam na ovaj američki štand sa poznatim vinima iz Kalifornije, a vina su samo mali deo srpsko-američke trgovine. Bilo bi bolje kada bismo našli i više sorti američkog vina u srpskim prodavnicama“, kazao je Lobstein.

U muzičkom delu festivala nastupili su Kvartet „Maestre“, „Stubovi pop kulture“i „DJ Jazzysad“

Pokrovitelj manifestacije je Grad Sremska Mitrovica, a organizatori su: Tursitička organizacija, Udruženje vinara i vinogradara i mnoge druge organizacije i pojedinci.

You may also like