Održan parastos đeneralu i sećanje na Rusku carsku porodicu Romanov

Od strane Ozon
0 komentar

Održan parastos đeneralu i molitveno sećanje na Rusku carsku porodicu Romanov u crkvi Svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici

U organizaciji POKS Sremska Mitrovica danas je služen parastos Đeneralu Mihailoviću i pripadnicima Jugoslovenske vojske u Otadžbini uz molitveno sećanje na Svetu carsku porodicu Romanov.
Odavanjem počasti besmrtnom srpskom oficiru i sećanjem na najvećeg prijatelja Srba i Srbije u Prvom svetskom ratu, oživljavamo pravu istoriju i dajemo svoj doprinos da se ne šire dalje laži i komunistička propaganda protiv njih. Naša dužnost je da poštujemo i ne dozvolimo da se zaboravi nacionalna istorija, srpska tradicija i kultura. Pored borbe za promenu sistema, to je jedan od primarnih zadataka Pokreta obnove Kraljevine Srbije, stranke koja se zalaže za duhovni i moralni preporod Srbije.

“Kao i svake godine, tradicionalno, odali smo počast najslavnijem srpskom oficiru i najvećem prijatelju Srba i Srbije u Prvom svetskom ratu. Važno je očuvati sećanje na ove velikane, naročito kada znamo da u Srbiji u vlasti još uvek učestvuju u velikom broju potomci komunista koji gledaju na svaki način da bace ljagu na njih i njihova dela. Ceo svet kaže da je đeneral Mihailović heroj, prvi gerilac u porobljenoj Evropi, a oni kažu da je zločinac. Poručujemo im da se zapitaju šta rade. Naročito, imajući u vidu trenutnu situaciju u kojoj se Srbija nalazi gde nam se pokušava nabaciti epitet genocidne nacije, kada se u regionu usvajaju nekakve rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici. Šta je to u glavi, kada svi kažu imate heroja, a vi kažete ne, imamo zločinca?! Da li su im bitnije njihove priviligije i nasledne funkcije na koje su generacijama navikli od obraza i časti i države Srbije? Očigledno da jesu.

Podsećamo da je general Mihailović sudski rehabilitovan, ali to ništa ne znači kada se i dalje skriva prava istorija i pričaju laži o njemu. Zato je tu POKS koji će nastaviti borbu za pravu, istinsku rehabilitaciju našeg slavnog Čiča Draže.” – izjavio je Milivoje Todorović, predsednik Gradskog odbora POKS.

You may also like