Odlučeno kako će se nastava odvijati od ponedeljka

Od strane Ozon
0 komentar

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio je kako će se nastava odvijati naredne nedelje.

U sremskomitrovačkim osnovnim i srednjim školama primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Drugi model organizacije, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka primenjuje se u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja i Šabac.

To podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 07. oktobra do 13. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 3.442 (0.45 odsto).

U osnovnim i srednjim školama ukupno su 63 (0.16 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 909 (2.31 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 132 (0.33 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Možda Vam se svidi i