Od ponedeljka bolnica proširena za Kovid pacijente. Medicinsko osoblje za “Mišeluk” samo po potrebi

Od strane Ozon
0 komentar

Od ponedeljka Opšta bplnnica u Sremskoj Mitrovici, ponovo podeljena na dva dela, otvoren je Hiruški blok za potrebe Kovid pacijenata,  juče je broj osoba na lečenju dostigao broj od 90 pacijenata.

“Donji sprat Internog odeljenja gde je bila neurologija i jedan sprat Hirurškog bloka više nisu bili dovoljni da primaju pacijente koji su oboleli od kovida, tako da smo morali ponovo da zatvorimo Hirurški blok.”- naglasio je Malobabić, dodajući:

Do sada smo oko 20 pacijenata prebacili u bolnicu  , dogovaramo se na dnevnom nivou jer je i sam transport prilično zahtevan, idu lekarske ekipe i uz njih idu ii respiratori, tako da je to najviši mogući nivo transporta i mi smo u mogućnosti da to pružimo na najbezbedniji mogući način. Svaki dan transportujemo pacijente koji zahtevaju viši nivo lečenja u smislu da nam se na taj način naša intenzivna nega prazni.

  • Bolnica je i dalje 24 sata ovde za sve naše sugrađane ponovo smo vratili bolnički prijem u funkciju tako da može da izađe u susret kovid pacijentima. Dodali smo jedan kontejner da bismo ubrzali testiranje dece, imamo šator koji će sada ljude čuvati od sunca i kiše,a  na zimu ćemo ga grejati. Postoje i poljski toaleti tako da ljudi ipak na neki određeni minimum higijenskih uslova mogu računati dok čekaju na pregled”, rekao je dr Malobabić.
Pregled dece školskog uzrasta
Bolnica

Kada je upitanju medicinsko osoblje koje bi se slalo kao ispomoć bonici na Mišeluku, još uvek se ne zna da li će biti potrebe, ali bolnica je spremna da pomogne. Ako bude potrebe, već postoje saznanja o mogućem radu i medicinskog osoblja sremskomitrovačke bolnice, pa će ono, ako bude potrebe, biti transportovano mini kombijem, za koji se trenutno vrši nabavka, a za samo osoblje biće i organizovano prenoćište u hotelu u Novom Sadu, saznajemo od dr Malobabić.

Možda Vam se svidi i