Od 15. decembra subvencije za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Čedomir Božić posetili su danas domaćinstvo Milana Stojadinovića u belocrkvanskom selu Dupljaja, u kom su se okupili i drugi meštani i predstavnici lokalne samouprave.

Ovo domaćinstvo odabrano je da bude domaćin skupa, jer vlasnici obrađuju 200 jutara zemlje, a bave se i stočarstvom – imaju oko 100 ovaca. Takođe, uspešan su primer kako koristiti konkurse resornog ministarstva i sekretarijata, jer su na taj način dosad kupili kosačicu, prskalicu i rasturivač stajskog đubriva.

-Naša misija je jasno usmerena na unapređenje poljoprivrede u svakom delu naše zemlje, što ćemo i raditi dodeljivanjem subvencija svakom poljoprivredniku, koji ima viziju razvojne agrarne politike. U sledećoj godini imaćemo za 18 odsto veći budžet, a već sa prvom merom, koja će krenuti 15. decembra, predviđeno je 50 odsto povrata sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije – kazao je Nedimović.

Meštanima je poručio i da će se pozabaviti pitanjem tamošnjih pašnjaka, koji su izdati u zakup za ratarsku proizvodnju, i na koji način rešiti problem oko ispaše stoke.

Novosti

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik