Od 15. decembra subvencije za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Čedomir Božić posetili su danas domaćinstvo Milana Stojadinovića u belocrkvanskom selu Dupljaja, u kom su se okupili i drugi meštani i predstavnici lokalne samouprave.

Ovo domaćinstvo odabrano je da bude domaćin skupa, jer vlasnici obrađuju 200 jutara zemlje, a bave se i stočarstvom – imaju oko 100 ovaca. Takođe, uspešan su primer kako koristiti konkurse resornog ministarstva i sekretarijata, jer su na taj način dosad kupili kosačicu, prskalicu i rasturivač stajskog đubriva.

-Naša misija je jasno usmerena na unapređenje poljoprivrede u svakom delu naše zemlje, što ćemo i raditi dodeljivanjem subvencija svakom poljoprivredniku, koji ima viziju razvojne agrarne politike. U sledećoj godini imaćemo za 18 odsto veći budžet, a već sa prvom merom, koja će krenuti 15. decembra, predviđeno je 50 odsto povrata sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije – kazao je Nedimović.

Meštanima je poručio i da će se pozabaviti pitanjem tamošnjih pašnjaka, koji su izdati u zakup za ratarsku proizvodnju, i na koji način rešiti problem oko ispaše stoke.

Novosti

Možda Vam se svidi i