Objavljen spisak za ugostiteljstvo i turizam koji su stekli pravo na subvencije. U julu i avgustu isplata pomoći

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije saopštilo je da će tokom jula i avgusta biti isplaćenje subvencije za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom koronavirusa.
Sredstva u visini od 30.900,24 dinara privrednicima će biti isplaćena po svakom zaposlenom za koga je isplaćena plata za mesec decembar 2020. godine i ukoliko je podneta odgovarajuća prijava.
Pravo na bespovratna sredstva mogu da ostvare privredni subjekti koji su kod Agencije za privredne registre, kao pretežnu delatnost, registrovali:
– 5610 – delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata;– 5621 – ketering;– 5629 – ostale usluge pripremanja i posluživanja hrane;– 5630 – usluge pripremanja i usluživanja pića;– 5510 – hoteli i sličan smeštaj;– 5520 – odmarališta i slični objekti za kraći boravak;– 5530 – delatnosti kampova, auto-kampova i kampova za turističke prikolice;– 5590 – ostali smeštaj;– 7911 – delatnost putničkih agencija;– 7912 – delatnost tur-operatora;– 7990 – ostale usluge rezervacije i delatnosti povezane sa njima;– 7711 – iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila.
Subvencije za podršku radu turističke i ugostiteljske privrede biće uplaćena na posebne namenske, dinarske račune koje će otvoriti Uprava za trezor, saopštilo je Ministarstvo.
Na sajtu ove institucije objavljen je i spisak privrednih subjekata koji su ostvarili pravo na subvencije, a koji možete pogledati OVDE.

You may also like