OBELEŽEN SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA “DONESI ODLUKU-OSTAVI DUVAN”!

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru obeležavanja 31. maja – Svetskog dana bez duvana, kao važnog datuma u Kalendaru javnog zdravlja, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u saradnji sa Crvenim krstom Sremska Mitrovica održao je edukativnu radionicu na temu “Štetnosti duvanskog dima”. U radu su učestvovali volonteri Crvenog krsta, predstavnici Zavoda za javno zdralje i učenici osnovnih škola “Dobrosav Radosavljević Narod” iz Mačvanske Mitrovice i osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

        Istim povodom, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica bio je domaćin Kancelariji za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Srbije koja je organizovala seminar, odnosno nacionalni kurs prve kategorije na temu “Obuka za rad na odvikavanju od pušenja”. Seminar se održao u Vili “Bela Ruža”. Sve aktivnosti realizovale su se uz poštovanje svih propisanih mera, imajući u vidu epidemiološku situaciju.

       Cilj ovih aktivnosti jeste da se ukaže na sve štetnosti duvanskog dima po zdravlje stanovništva, imajući u vidu da je pušenje jedan od vodećih riziko faktora za nastanak velikog broja oboljenja, a na prvom mestu karcinoma pluća i traheje. Pravilnim ponašanjem, eliminacijom ovog faktora rizika može se unaprediti zdravlje svih nas, kao i sprečiti nastanak teških oboljenja.

Možda Vam se svidi i