Obeležen Dan oslobođenja grada VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Polaganjem venaca i cveća na Spomenik oslobodiocima kod Železničke stanice nastavljen je niz manifestacija povodom obeležavanja 77. godišnjice oslobođenje Sremske Mitrovice u Drugom svetskom ratu.

Značajan datum za istoriju Sremske Mitrovice, 1. novembar 1944. godine, obeležava se svake godine, u znak sećanja na dva bitna datuma u slavnoj istoriji. Na dan kada je naš grad oslobođen od okupatora u Drugom svetskom ratu i na dan kada je pre 101 godine formirano Narodno veće i Grad oslobođen vlasti Austrougarske monarhije.

Kako je Svetlana Milovanović gradonačelnica grada Sremska Mitrovica rekao svi smo ponosni na našu slavnu istoriju, na naše slavne pretke i organizacijom ove svečane akademije želimo da im iskažemo poštovanje i zahvalnost.

U znak sećanja na dan kada je u petodnevnim borbama 16. divizija uz pomoć Crvene armije oslobodila grad, kod mitrovačke Železničke stanice podignut je Spomenik oslobodiocima i svim žrtvama.

Na Spomenik oslobođenja kod železničke stanice, vence su položili  gradonačelnica Sremske Mitrovice, predsednik Skupštine grada Ilija Nedić, načelnici gradskih uprava,  boračka udruženja, i brojni sugrađani.

Možda Vam se svidi i