Novak Đoković Fondacija: Otvara se prvi Centar za roditelje u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U utorak 9.oktobra otvara se prvi Centar za roditelje u Sremskoj Mitrovici u okviru  programa „Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacije.

Centar će biti otvoren u PU „Pčelica“  u  Sremskoj Mitrovici

Program „Podrška, NE perfekcija“, osmišljen od strane stručnog tima ispred Novak Đoković Fondacije – ima za cilj da roditeljima i starateljima dece uzrasta od 0 do 6 godina pruži uslove i mogućnost da steknu nova znanja i veštine, razmene iskustva i stvore mrežu podrške, kako bi što spremniji dočekali sve najlepše, ali i izazovne trenutke koje roditeljstvo sa sobom nosi. Centri za roditelje predstavljaće važan resurs svim roditeljima, starateljima i profesionalcima iz matičnih sredina – kojima će na raspolaganju biti udoban, kreativan i prijatan ambijent u kome će oni imati priliku da steknu i razviju znanja i sposobnosti po temama od značaja za njih i njihovu decu.

Program se sastoji od 10 dvosatnih radionica, koje se održavaju tokom 10 sedmica za male grupe od po 15 roditelja/staratelja. Radionice vode stručni facilitatori iz lokalne zajednice, međutim najviše znanja i najbolje savete očekujemo od samih roditelja/staratelja.

U svakoj radionici roditelji/staratelji će kroz druženje i razne aktivnosti imati priliku da:

1. prošire svoje znanje o razvoju deteta i njegovog mozga, kao i strategije za promovisanje razvoja;

2. razvijaju veštine upravljanja stresom, komunikacije i konstruktivnog rešavanja problema;

3. povećaju samoefikasnost, samopuzdanje i dostupnost podrške.

Cilj programa

Cilj programa nije da se od učesnika naprave perfektni roditelji/staratelji, nego da se oni osnaže dodatnim znanjem, veštinama i podrškom na koju mogu da se oslone u obavljanju najtežeg i najvažnijeg posla—unapređivanje razvoja potencijala sopstvene dece u njihovim najosetljivijim godinama, a samim time i naših budućih generacija.

Možda Vam se svidi i