Nova kovid pravila u Nemačkoj

Od strane Ozon
0 komentar

Nemački radnici od danas imaju nova pravila na radnom mestu. Kako je nedavno objavilo na Tviteru nemačko savezno ministarstvo rada, primenjivaće se 3G pravila.

Prema tim pravilima svako ko nije vakcinisan ili nema potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 6 meseci, u obavezi je da pri ulasku u restorane, bioskope i druge javne prostore pokaže negativan test ne stariji od 24 sata. Oni koji borave u hotelu, moraju da se testiraju svaka tri dana.

Prema novim pravilima, pristup radnom mestu, ako nije moguće isključiti fizički kontakt, je jedino moguć samo uz dokaz o vakcinaciji, oporavku ili svakodnevno ažurirani test na kovid 19. Firme bi to trebale da proveravaju na dnevnoj bazi.

Broj zaraženih virusom korona naglo raste. U cilju bolje zaštite zaposlenih od 24. novembar  uvode se nova pravila #3GamArbeitsplatz :
 Pre nego što zaposleni uđu na svoje radno mesto, moraju dokazati da su vakcinisani, oporavljeni ili da imaju negativan test.
http://bmas.de/3g #Infektionsschutzgesetz


U najgorem slučaju, ko ne priloži dokaz dobija otkaz.
U celoj Nemačkoj zaposlenima i posetiocima bi trebalo da bude dopušten ulazak u staračke domove, klinike i ustanove za osobe s invaliditetom samo uz negativni test. 

Sa ovim pravilima stupa na snagu i 3G pravilo u saobraćaju i obavezno testiranje u domovima za negu u celoj zemlji, potvrđeno je iz Saveznog ministarstva zdravlja.


Bundestag je prošli četvrtak odlučio o novom pravilniku, a Savezno veće se s njim složilo u petak.

Možda Vam se svidi i