Nedostupan sajt zbog preopterećenja, đaci ne mogu vide rezultate

Od strane Ozon
0 komentar

Kako je ranije najavljeno, podaci rezultata testova će biti dostupni na portalu www.mojasrednjaškola.gov.rs , koji je povremeno nedostupan zbog opterećenosti sistem

U Ministarstvu prosvete za Tanjug kažu da taj sajt trenutno ne pruža podatke o preliminarnim rezultatima male mature i da se radi na rešavaju problema koji je nastao na jednom serveru.

Preliminarne rezultate završnog ispita, budući srednjoškolci od danas mogu da vide u svojim školama.

U Ministarstvu prosvete za Tanjug kažu da taj sajt trenutno ne pruža podatke o preliminarnim rezultatima male mature i da se radi na rešavaju problema koji je nastao na jednom serveru.

Svršeni osmaci polagali su 23, 24 i 25. juna test iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test. 

Ukupan broj bodova koji se može dobiti na maloj maturi je 40, po 13 poena nose srpski i matematika, a 14 kombinovani test koji sadrži pitanja iz istorije, geografije, fizike, hemije i biologije. 

Prvi put ove godine žalbe će moći da se podnesu i elektronskim putem, preko pomenutog portala, na kome je moguće obaviti i sve druge aktivnosti za upis u srednju školu. 

Konačni rezultati završnog ispita znaće se 2. jula od 8 časova. 

U školama ima 11 odsto više mesta u odnosu na broj učenika, kojih je ove godine oko 68.000.

Ružić:Vreme za prigovore da se produži do 18.00 časova

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, zbog tehničkih problema danas na portalu mojasrednjaškola.gov.rs, izdao je hitno naređenje svim direktorima škola da se vreme za eventualne prigovore na rezultate završnih ispita produži danas do 18.00 časova. 

Roditelji će na taj način imati vremena da, ukoliko su nezadovoljni, prigovore na rezultate završnih ispita, ostave u školama, saopšteno je iz Ministartva prosvete. 

Ministarstvo obaveštava i da je u stalnom kontaktu sa Kancelarijom za informacione tehnologije i eUpravu i nadležnom firmom EON (Evolution online) za održavanje servera, gde je i nastao danas problem, kako bi se isti što pre otklonio. 

Uz izražavanje žaljenja zbog neprijatnosti koja je nastala u vreme koje je važno za, pre svega, decu, pa i roditelje, da se saznaju rezultati, ministar je naložio direktorima škola da omoguće uvid u test i rezultate u samim školama dok se problem sa portalom ne reši.

You may also like