Nedimović: Agrosirm predstavlja novo lice Srbije u poljoprivredi i novo lice u našoj Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorio je danas Sajam poljoprivrede „Agrosirm“, u Sremskoj Mitrovici.

Posle više od godinu dana borbe sa kovidom, evo jedinstvene prilike da prvi put u Sremskoj Mitrovici, na četvrom sajtu AgroSirm, poljoprivredni proizvođači mogu da vide na otvorenom, da se druže, da vide svu mehanizaciju, sve ono što su zadnjih godinu ipo dana propustili, usled svih onih muka koje su nas zadesile vezane za koronu, rekao je ministar Branislav Nedimović

  • Sremska Mitrovica je ta koja je uspela da okupi poljoprivredne proizvođače, izlagače, iz cele Srbije i da prezentuje to u korist svih onih, ove mašine koje se nalaze iza nas su najmodernije. Mogu da koriste dronove koja su poslednja reč tehnike, solarne panele, koji uzimaju sve veće učešće u poljoprivrednoj proizvodnji, dakle sve ono što predstavlja novo lice Srbije u poljoprivredi i novo lice u našoj Sremskoj Mitrovici, dodaje Nedimović

Na svečanom otvaranju sajma istaknuto je da smo se svi uspešno izborili sa svim izazovima pandemije. Srbija je kada se u godini hrana merila sa zlatom zabeležila rekordne rezultate u poljoprivredi.

Ispred generalnog sponzora sajma Mladjan Zeković, direktor, naglasio je da Srem zaslužuje da upravo Sremska Mitrovica bude domaćin tako jednog sajma.

On je dodao da ova osiguravajuća kuća veliku pažnju posvećuje poljoprivrednicima – svedoci smo da ma koliko poljoprivrednici truda i znanja uložili u proizvodnju, mogu ostati bez očekivanih proizvoda i dobiti usled samo jedne vremenske nepogode. Dunav osiguranje stoga nastoji da ukaže na značaju osiguranja poljoprivredne proizvodnje.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice na otvaranju pozdravio je sve prisutne.

– Izuzetno nam je drago što su se posle dužeg vremena konačno stvorili uslovi da se poljoprivrednici susreću na sajmovima a još draže mi je što je prva prilika za to Sremska Mitrovica.

Na dvodnevnom sajmu učestvuje oko 100 izlagača iz oblasti poljomehanizacije, proizvođači stočne hrane, mesnih proizvoda, mlekare, vinarije, klanice i druge firme.

Sremski poljoprivredni sajam Agro Sirm 2021. otvoren je danas po četvrti put. Održava se 9. i 10. jula na prostoru Hipodroma i Hotela Srem u Sremskoj Mitrovici.

Agro Sirm je osmišljen kao mesto okupljanja privrednih subjekata iz oblasti poljoprivrede, finansijskog sektora, automobilske industrije, mehanizacije, prehrambene industrije, stočne hrane, turizma i drugih grana naslonjenih na poljoprivredu, ali i velikog broja poljoprivrednika, vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava iz čitave Srbije i regiona a sa ciljem unapređenja komunikacije i poslovanja u agraru, saopštili su organizatori.

Novina je da su ove godine uvedeni prateći konferencijski sadržaji, edukativne sesije i okrugli stolovi.

Ove godine na sajmu če bit iaktuelne teme finansiranja poljoprivrede i izrade otpornosti MSP u Srbiji.

Agro Sirm će se ove godine prostirati na preko 10.000 m2 izložbenog prostora gde će se videti vodeći svetski i domaći agro brendovi i njihovi noviteti.

Sajam je podržan od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Privredne komore Srbije-Sremskog upravnog okruga i Grada Sremska Mitrovica, a u organizaciji KPZ Sremska Mitrovica i Top Events Team doo.

Možda Vam se svidi i