Naši ĐACI ne prestaju da budu HUMANITARCI

Od strane Ozon
0 komentar
  • U novu Humanitarnu akciju usmerenu prema Kosovu i Metohiji, pridružile su se Osnovne škole sa teritorije grada Sremska Mitrovica. Inicijatori Akcije su Grad Sremska Mitrovica,  i kao mnogo puta do sada Udruženje Kraljevina Srbija.

U Akciju je uključeno jedan broj osnovnih škola iz Sremske Mitrovice: Slobodan Bajić Paja, Vladimir Nazor, Jovan Jovanović Zmaj i Dobrosav Radosavljević Narod.

Foto OŠ JOVAN POPOVIĆ

Iz razgovora sa jednim od koordinatora akcije, Dragana Božića i sa načelnikom za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica, Zoranom Đurićem, saznajemo da će deca osnovnih škola dati svoj doprinos prilikom pakovanja paketića.

“Posle Svetosavske akcije gde smo podelili 480 paketa za decu iz opštine Ranilug, sada je akcija pokrenuta da svako dete u Kosovskom pomoravlju dobije poklon slatkog paketa iznenadjenja, kutiju sa poklon slatkišima, školskim priborom, igračkama. Pokrenuli smo i preko uprave za Obrazovanje, prikupljanje knjiga kako bi osnovali biblioteku u opštini Vitina. Svakom detetu sa Kosovskog pomoravlja želimo da damo slatki paket”, objašnjava Božić

Poseta i podela paketića su planirani oko Uskršnjih praznika, deset dana pre Uskrsa, delićemo paketiće sa tamošnjim crvenim krstom i Marijom Rakić. U ovo je uključeno i udruženje Kraljevine Srbije i kraljevska porodica Karadjordjević doniraće nekoliko tona hrane i ostalih stvari za siromašne, dodaje Božić.

Božić još ističe da ova Akcija ima za cilj da se obraduje oko 1000 dece koja živi u srpskim selima na

You may also like