Narodne kuhinje rade bez prekida

Od strane Ozon
0 komentar

 Za Narodne kuhinje kažu da su mesto gde se deli toplina. Oni koji sa tanjirom ili koficom čekaju na obrok znaju koliko im znači pasulj, čorba ili parče hleba.

Pored Narodne kuhinje Crveni krst Sremske Mitrovice realizuje i druge programe pomoći najugroženijim sugrađanima, posebno deci, rekla je za Ozon sekretar Crvenog krsta Srbije Tatjana Jovančević.

320 korisnika Narodne kuhinje svakodnevno obroke dobiju na pet punktova u gradu.

Uprkos pandemiji, i merama koje su aktuelne, narodna kuhinja Crvenog krsta, nastavila je sa distribucijom kuvanih obroka.

Svakodnevno 320 korisnika dobija kuvane obroke koji se distribuiraju na 3 punkta u gradu i dva u Laćarku.

“Bez obzira na preporuke Kriznog štaba Vlade RS procenili smo da je potrebno u ovom periodu nastaviti sa distribucijom kuvanih obroka uzimajući u obzir da je ovo većini korisnika možda i jedini obrok. Hrana se distribuira na otvorenom, na punktovima postoje mogućnosti za održavanje distance i poštovanje svih epidemioloških mera, korisnici su u tom slučaju bezbedni. Oko 320 korisnika svaki dan dobija kuvane obroke, postoji 5 punktova u gradu i 1 u Laćarku. Jednom mesečno za one koji ne mogu da dodju, stiže paket na njihovu kućnu adresu. U prethodnih 10 dana izvršili smo distribuciju kućne hemije koju je Vlada Vojvodine obezbedila preko robnih rezervi za socijalno ugrožene” rekla je Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog Krsta.

You may also like