NA PRAGU KOLEKTIVNOG IMUNITETA: Vakcinisani više od 70 odsto

Od strane Ozon
0 komentar

U Sremskoj Mitrovici vakcinisano više od 70 odsto starijih od 65 godina.

Sremska Mitrovica nalazi se u samom vrhu kada je u pitanju broj vakcinisanih, što je prvi i najvažniji korak ka ostvarenju kolektivnog imuniteta.

Na glavnom vakcinalnom punktu u gradu u Sportskom centru „Pinki“, koordinator sprovođenja vakcinisanja Miroslav Jokić kaže da je u toku jučerašnjeg dana vakcinisan 25.000 građanin.

– To pokazuje da su građani Sremske Mitrovice poslušali savete lekara i shvatili da je jedini način da se zaštite od virusa kovida 19 i da sačuvaju svoje zdravlje, svojih najmilijih, prijatelja i rodbine jeste upravo vakcinacija – ponovio je on.

Grad može da se pohvali da je lider u obuhvatu vakcinisanih stanovnika na teritoriji svoje opštine, što znači da su vakcinisali blizu 70 odsto građana starijih od 65 godina.

– Takođe smo lider po opštem broju punoletnih građana i u ovom trenutku smo prešli 40 odsto vakcinisanih punoletnih građana na svojoj opštini – pojasnio je Jokić i dodao da je cilj da se u nerednih mesec dana vakciniše do 35.000 stanovnika na teritoriji opštine, čime će doći do kolektivnog imuniteta i biti bezbedni, kako kaže.

SrbijaDanas

Možda Vam se svidi i