Na jednom mestu sve informacije o izvozu voća i povrća na američko tržište

Od strane Ozon
0 komentar

Od nedavno je dostupna elektronska platforma koja pruža informacije o izvozu svežeg i prerađenog voća i povrća na američko tržište.

Domaći proizvođači, prerađivači i distributeri svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća imaju mogućnost da na jednom mestu saznaju sve neophodne informacije o pripremi i izvozu na tržište Sjedinjenih Američkih Država (SAD).
Kako je saopštila Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO), platforma je nastala u okviru projekta „Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope“ u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Razvojnom agencijom Srbije.

Kompanije imaju priliku da uspostave kontakt sa ekspertima i dobiju konkretne informacije u vezi sa potencijalima tržišta, pripremom i realizacijom izvoza voća i povrća na ovo veliko svetsko tržište hrane. Pristup kompletnom sadržaju je besplatan uz registraciju preduzetnika ili kompanija. Pristup edukativnom materijalu je omogućen putem internet stranice Razvojne agencije Srbije vodic.ras.gov.rs.

You may also like