„Mogućnost zloupotrebe velika“: Premijerka o odluci o kovid propusnicama

Od strane Ozon
0 komentar

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da smatra da su sve anti-kovid mere, osim vakcinacije, u stvari polu-mere i da mora mnogo više da se priča o tome da su vakcine bezbedne u svakom smislu. Ona je kazala da smatra da je odluka da se u ovom trenutku ne uvedu kovid propusnice dobra i da sve zemlje imaju problem zbog tih propusnica.
„Mislim da smo sve stvarno dobro izmerili i odlučili da u ovom trenutku ne uvodimo kovid propusnice. Tokom čitave ove borbe protiv pandemije, mi smo videli političke manipulacije i zloupotrebe svake vrste. Analiziramo situaciju i trudimo se da zaštitimo naše građane“, rekla je Brnabićeva.
Ona je istakla da sve zemlje imaju problem zbog toga što sa propusnicama ne mogu da se zaštite podaci o ličnosti i zato što je mogućnost zloupotrebe velika.
„Krenuli smo težim, ali boljim putem“, rekla je Brnabićeva i ocenila da je svaka priča o nekim oštrijim merama samo skretanje teme sa vakcinacije kao najefikasnijeg načina da se izađe iz epidemije .

Ona je upozorila da smo kao društvo osuđeni da živimo u agoniji smenjivanja novih, sledećih talasa masovnog zaražavanja i širenja korona virusa ukoliko se vakcinacija ne omasovi.
Premijerka je naglasila da je Srbija na vreme nabavila dovoljne količine vakcina i da je to sve što je država mogla da uradi, a da je sada odgovornost na pojedincima.
„Možemo i moramo da pričamo o tome. Kao što smo videli poslednjih dana, pričamo o tome da je bezbedno vakcinisati trudnice, bezbedno je da se vakcinišete ako planirate potomstvo. Čak i kada je reč o mladima. Iako nisu vakcinisani, iako ne veruju da će završiti na respiratoru, neka urade to zbog drugih ljudi u okruženju“, rekla je Brnabićeva za Prvu televiziju.
Podsetila je da su na snazi mere nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom tamo gde je nemoguće ostvariti distancu i da bi epidemiološka situacija bila povoljnija da se one poštuju.
Na pitanje da li se kažnjavaju i tržni centri u kojima se ne nose maske, rekla je da ni oni nisu zaštićeni, preneo je Tanjug.

Možda Vam se svidi i