Mnogo vode po pojedinim ulicama. Ekipe na terenu.

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nevreme koje je sinoć pogodilo Sremsku Mitrovicu, napravilo je pravi „haos“ po Sremkoj Mitrovici.

Obilne padavine dovele su do toga da se na nekoliko mesta u gradu pojave velike bare na saobraćajnicama.

Građani javljaju da se mnogo vode nakupilo kod nekoliko vrtića.

Saobraćaj u gradu odvija se usporeno, a pojedine saobraćajnice su pune vode.

Na više lokacija u gradu zapušene su odvodne kanalizacije. U jednom delu grada, kod vrtića „Maslačak“ zapušila se kanalizacija, što je prouzrokovalo mnogo vode u ovoj ulici. Ista situacija je i u Mačvanskoj Mitrovici. Najveći problem predstavljaju slivnici koji su zagušeni lišćem, te je neophodna angažovanost gradskih preduzeća kako bi komunalni sistem što bolje funkcionisao, naročito kada su u pitanju obilne padavine koje traju od juče.

Ekipe „Vodovoda“ na terenu su od šest sati jutros, i bez odmora rade na uklanjanju problema na pojedinim saobraćajnicama.

Prema saopštenju i preduzeća „Vodovod“, vremensku uslovi su uzuzetno nepovoljni i uklanjanje problema se vrši tamo gde je moguće. Delovi grada gde nema atmosverske kanalizacije, imaju problem sa nagomilavanjem vode u ulegnućima puta. Ekipe na terenu crpe vodu u pojedinim ulicam, i radnici ovog preduzeća ručno vade ostatke lišća iz rešetki, gde bi voda trebala da se sliva.

Radnici ovog preduzeća zaavršavaju sanaciju gde je moguće, na gradskim saobraćajnicama, iprelaze na teren Mačvanske Mitrovice.

Prema prognozi, kiša će padati i u naredna 24 sata, te se očekuje 30 do 50 mililitara vode. 

Možda Vam se svidi i