Mlada nada atletike – Đonić Stefan

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica je  bogatija za još jednog sportskog, atletskog bisera.

Đonić Stefan prethodne nedelje je učestovao na dvoranskom Prvenstvu Srbije u kategoriji pionira i pionirki gde je osvojio dve medalje u jednom danu. U trci na 60 m sa preponama zauzeo je drugo mesto i osvojio srebro, dok je u disciplini na 200 m bio treći i osvojio bronzu.

Novinar: Kakvi su tvoji rezultati na poslednjem takmičenju?

Stefan: Rezultati su izuzetno dobri, neočekivani. Prvi put sam trčao prepone, gde sam osvojio srebrnu medalju u jakoj konkurenciji i na 200 metara sam osvojio treće mesto rezultatom 27,89.

Novinar: Da li u tvom sportu ima odricanja?

Stefan: U mom sportu naravno ima odricanja, na primer od društva, jer želim da uspem u onome čime se bavim. Treninzi ponekad budu teški pošto treniram atletiku, moja disciplina je teška. Treninge imamo 6 puta nedeljno, jednom dnevno.

Novinar: Kako izgleda jedan tvoj trening?

Stefan: Moj standardan trening kad uđem na stadion, presvlačim se, zagrevam se, razgibam, radim neke vežbice, zatim ubrzanja, zatim krećem da radim deonice. Deonice su na primer trčanje od 200 metara, 8 do 9 puta.

Novinar: Kakav je osećaj uzeti dve medalje u jednom danu?

Stefan: Osećaj je izuzetno lep i dobar, pošto znate da ste uspeli u onome što ste želeli i znate da ste naporno trenirali.

Novinar: Kakvi su bili tvoji protivnici i šta te je razlikovalo da baš ti pobediš?

Stefan: Bila je jaka konkurencija, moja želja za pobedom me je dovela do pobede.

Novinar: Koji su ciljevi za ovu godinu i koliko imaš takmičenja? Šta očekuješ?

Stefan: Očekujem dobre rezultate, cilj mi je da treniram i osvojim zlatnu medalju

Novinar:  Da li bi voleo da odeš na Olimpijadu?

Stefan:  Voleo bih da odem na Olimpijadu, da trčim 200 metara, da predstavljam državu Srbiju, to mi je san koji bi voleo da se ostvari.

You may also like