Mitrovčanka Sonja Halilović izlaže u Centralnoj galeriji Novog Sada

Od strane Ozon
0 komentar

U Novosadskoj Centralnoj galeriji Šok Zadruge, od 15. do 20.decembra, otvara se izložba Sonje Halilović, u okviru projekta „Na istom zadatku“ pod pokroviteljstvom Gete instituta.

Foto Centralna galerija Šok Zadruga

Sonja Halilović (1993, Sremska Mitrovica) diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek grafika, u klasi profesora Radovana Jandrića 2017. Master studije završila na istoj akademiji 2021. godine u klasi docenta Jelene Sredanović.

Realizovala tri samostalne izložbe i učesnica je mnogobrojnih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Kroz svoj rad bavi se proširenim poljem grafike. Istražuje odnos grafike i drugih medija poput fotografije, videa, instalacija. U radu se bazira na uticaju ekranske estetike u odnosu na analogni medij grafike. Kroz stvaralaštvo bavi se pitanjem kako ekranska slika, koja je dominantna u našoj svakodnevici, utiče na našu percepciju realnosti, pa time i na likovni izraz.

(5) Sonja Halilović: X | Facebook

Tekst je objavljen u sklopu projekta “ Kultura je neograničena- Osnaživanje Mitrovačke umetničke scene” koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i