Mitrovčani u akciji: Bazar za Natašu Nedić

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kod Big Stop shopa u Sremskoj Mitrovici, u nedelju, 27. juna, biće održan Humanitarni bazar „Za Natašu”, a sa ciljem prikupljanja finansijskih sredstva za lečenje Nataše Nedić.

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se odazovu akciji i daju svoj doprinos i podršku, da provedu dan sa decom i Natašom. Pomoć je moguće uplatiti i slanjem SMS poruke 723 na 3030.

Nataša boluje od retkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa. U svetu od ovog tipa karcinoma boluje samo jedan odsto žena. Karcinom je dijagnostikovan u aprilu 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u aprilu 2019. godine bolest se vratila na više mesta, između ostalog i na oba plućna krila. Usledila je i druga operacija.

S obzirom da je bolest veoma retka, u Srbiji ne postoji zvaničan protokol hemioterapije za drugu liniju odbrane. Svoju šansu za izlečenje vidi u prihvaćenim i uspešnim kombinacijama lekova koji se koriste u EU i SAD, a koji se ne nalaze na odobrenoj listi lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije za njenu dijagnozu, iako se isti lekovi koriste za druge karcinome.

Stoga je lečenje neophodno nastaviti u privatnoj bolnici. Sredstva su neophodna za medikamente, biološke, hemio, metaboličke, imuno i frekventne terapije, medicinski poptrošni materijal, kao i za dijagnostičke preglede.

Da Nataša porazi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Nataši!

Slanjem SMS poruke:

Upišimo 723 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:

Upišimo human723 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:

160-555302-48

Uplatom na devizni račun:

00-540-0004278.4 

IBAN: RS35160005400004278476 

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:

E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:

PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji:

You may also like