Ministar Ratko Dmitrović u poseti Sremskoj Mitrovici i selu Martinci

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, bio je danas u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici. Tokom boravka u Mitrovici, sastao se u zgradi Gradske uprave, sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i njenim saradnicima, sa kojima je razgovarao o demografskim problemima i načinu njihovog prevazilaženja.

Gradonačelnica je navela da lokalna samouprava nizom mera radi na tome da spreči odlazak iz sela u grad, kao i ostanak mladih ljudi na selu.

„Stimulacije koje je država u tom smislu odobrila pre tri godine već donose konkretne rezultate, a značajnu pomoć razvoju daje i sprovođenje plana Vlade “Srbija 2025“. Grad planira da u svakom selu budu urađeni kanalizaciona mreža, putna infrastruktura i novi vrtići“, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Ministar Ratko Dmitrović  posetio je domaćinstvo Ivana i Marte Stojnića u Martincima.

Reč je o  mladom bračnom  paru sa troje dece, koje ima registrovano gazdinstvo.

Porodica Stojnić sa svoje troje dece, Vukadinom, Vojinom i Danicom, život u Novom Sadu, u kom su studirali i radili, zamenili poljoprivredom u rodnom selu.


Porodica Stojnić je ostala na selu, njima je život na selu privilegija, uz troje dece rade da prošire i svoj posao. Oni se bave plastenicima, imaju nekoliko svojih plastenika ali to nije ono na čemu oni žele da stanu.

Dmitrović je naglasio da će Ministarstvo za brigu o porodici koordinirati rad sa drugim ministarstvima, jer je za opstanak mladih u manjim mestima neophodno obezbediti šire podsticaje i stvoriti uslove za kvalitetan život. A, da to ponekom uspeva i danas, primer je porodica Stojnić iz Martinaca.

„Marta i Ivan su sjajni i vredni mladi ljudi, primer i uzor drugim bračnim parovima da se ohrabre i vrate na selo. Zajednička dužnost svih nas, kako u Ministarstvu i Vladi, tako i u lokalnoj samoupravi, jeste da im stvorimo uslove da razvijaju posao i kvalitetno žive od svog rada“, naglasio je ministar Dmitrović.

 

You may also like