Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – dnevni boravak ŠOSO „Radivoj Popović“

Od strane Ozon
0 komentar

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se 3. decembra počevši od 1992. godine.

Osobe sa invaliditetom se svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom, siromaštvom, socijalnom isključenošću i nezaposlenošću, međutim, uprkos svim ovim problemima i teškim životnim situacijama oni ne odustaju od borbe i pokazuju svoje lavovsko srce.

Ovom prilikom korisnike dnevnog boravka ŠOSO „Radivoj Popović“ posetili su gradonačelnica grada Svetlana Milovanović i načelnik za socijalnu, zdravstvenu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić.

Načelnik Riđošić rekao je da pre svega žele da daju podršku osobama sa invaliditetom i da ih usmere u sve aspekte društvenog razvoja, u Srbiji trenutno ima oko 800.000 osoba sa invaliditetom.

„Grad i Uprava za socijalnu zaštitu životne sredine prepoznala je potrebu i problem i rešila da sa Centrom za socijalni rad „Sava“ kao i sa ŠOSO „Radivoj Popović“ daje svoje usluge koje su u potpunosti besplatne. Imamo dnevni boravak za decu, omladinu i odrasle, lične pratioce, pomoć u kuću za decu, odrasle i starije sa smetnjama u razvoju. Imamo dobru saradnju sa korisnicima na obostrano zadovoljstvo, takođe grad sarađuje sa velikim brojem udruženja, na našoj teritoriji imamo 23 udruženja sa kojima sarađujemo i preko konkursa dobijaju sredstva za aktivnosti, svima im čestitam na dosadašnjem zalaganju, radu i trudu“. rekao je načelnik Riđošić.

Sava Denović, najstariji korisnik dnevnog boravka sa 58. godina rekao je da mu je ovde lepo, pozdravio je Gradsku kuću a najviše voli da crta, piše i peva.

Korisnici dnevnog boravka su ručno napravili novogodišnje poklončiće i ukrase.

Možda Vam se svidi i