Medicinski deo Kriznog štaba danas sa Brnabić o trenutnim merama, sutra nova sednica

Od strane Ozon
0 komentar

Sastanak premijerke Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba održava se danas, rečeno je u Vladi Srbije.

Prema ranijim najavama lekari će u svom sastavu danas, analizirati sa medicinskog aspekta koliko su uvedene mere za nepunu nedelju dana doprinele u sprečavanju virusa. Taj zaključak i predlog da li i dalje nastaviti sa istim merama obrazložiće sutra na sednici i ostalim članovima Kriznog štaba, gde će se preseći sa kojim merama nastaviti od ponedeljka.

Prema trenutnim izgledima, medicinski deo Kriznog štaba spreman je da o popuštanju mera razgovara tek za sedam dana jer insistiraju da „zaključavanje“ traje ukupno dve nedelje. Prema izjavi epidemiologa Branislava Tiodorovića, jasno je da će se za to i založiti.

„Moraćemo sigurno da produžimo mere i u onoj sledećoj nedelji“, rekao je Tiodorović za TV Prva.

Prema saznanjima „Blica“ politički, odnosno ekonomski deo štaba zahtevaće da se razmotri zasebno svaka delatnost, donesu pojedinačne mere, a ne jedinstvene koje se odnose na sve podjednako. Najglasniji u ovom zahtevu su predstavnici Grada Beograda.

Ovaj deo štaba smatra da vrata treba da otvore frizeri, kozmetičari, zanatlije poput obućara, bravara, ali i objekti poput stovarišta na otvorenom. Oni smatraju da nema posebnog razloga da se ne dozvoli i šalterska prodaja hrane i kafe.

You may also like