Medicinski deo Kriznog štaba će tražiti – ili propusnice ili kraće radno vreme ugostitelja

Od strane Ozon
0 komentar

Sednica Kriznog štaba počela je nešto posle 14 časova. Prisustvuje premijerka Ana Brnabić. U Srbiji je od početka epidemije koronavirus potvrđen kod 966.989 osoba, a bor‬bu sa kovidom izgubilo je 8.430 ljudi. Trenutno je na bolničkom lečenju oko 6.500 ljudi, a na respiratoru 256 pacijenata.


Medicinski deo Kriznog štaba će na sednici insistirati na jednoj od dve stvari.

To su ili kovid propusnice ili restriktivne mere što podrazumeva skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i smanjivanje broja ljudi u zatvornom prostoru.
Medicinski deo Kriznog štaba se jednoglasno slaže sa onim što je juče rekao dr Branisav Tiodorović.

“Što se tiče mera, ja ne verujem da će biti neke velike promene u merama. Prvo, kad smo još negde početkom septembra sagledavali sve mere, videli smo da mi ustvari imamo mere na snazi. Od ulaska u zemlju, do onih koje treba da važe unutar zemlje od ulaska u restoranima, tržnim centrima, manifestacijama i slično. Problem nije u merama, nego u sprovođenju i nedostatku oštrog kažnjavanja„, rekao je Tiodorović za „Blic“ i dodao da u ovom trenutku ne vredi razgovarati niti sprovoditi zatvaranje. „Šta da zatvorimo, da li bi to dalo efekta? Zatvaranja u bilo kom smislu ne verujem da će biti„, istakao je on i dodao: „Veliki je otpor sa jedne strane od građana, a sa druge da li mislite da je moguće za svakog građanina postaviti kontrolora ili komunalnog milicionera. Izostalo je oštro kažnjavanje onih koji nisu poštovali mere koje nikada nisu ukinute, a sa druge strane izostala je i individualna odgovornost.

Možda Vam se svidi i