Medicinari škole “Draginja Nikšić” PRVI u Vojvodini! (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Od 19. do 23. aprila realizovana je nedelja učeničkih kompanija koju je obeležio preduzetnički duh mladih. Organizacija Dostignuća Mladih uz podršku parntera: USAID Serbia, Ministarstva privrede, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kompanija ManPowerGroup i TeleGroup – realizovala je regionalna takmičenja učeničkih kompanija za srednjoškolce širom Srbije.

Preko 250 učenika iz 50 učeničkih kompanija iz 19 gradova iz svih delova naše zemlje, predstavilo je svoje preduzetničke ideje, a 20 pobedničkih timova iz 5 regiona plasiralo se na nacionalno finale – čiji pobednik će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija.

Ideja koja je odnela “zlato” za vojvođanski region dolazi iz medicinske škole “Draginja Nikšić” iz Sremske Mitrovice i tima pod nazivom “Green Active” koji je kreirao liniju kozmetike za kosu na bazi spanaća.

Pobednički tim je đaka farmaceutskog smera medicinske škole čine:

1. Irena Malešević  

2. Dušan Timarac  

3. Ana Lanc

4. Branislava Kardaš

5. Sara Vidović

Mentor : mr ph Jelena Janjić- profesor

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji(Junior Achievement Serbia) je deo globalne mreže Junior Achievement Worldwide, osnovane 1919. godine, koja obuhvata 121 zemlju u svetu. Ovaj svetski program preduzetničkog obrazovanjai godišnje pohađa više od 10 miliona učenika.

U Srbiji sprovođenje programa počelo je 2005. godine kada je osnovana organizacija Dostignuća mladih. Od tada je kroz obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti prošlo više od 60 000 učenika iz 286 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Možda Vam se svidi i