Maturski koncert Muzičke škole „Petar Kranjčević“ (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- U galeriji “Lazar Vozarević”,  danas je održan maturski koncert učenika Muzičke škole „Petar Kranjčević“.

Učenica četvrtog razreda Srednje muzičke škole „Stanislav Binički“ Marija Jovanović održala je svoj maturski koncert u Svečanoj sali galerije  “Lazar Vozarević”. Ova mlada pijaniskinja je u klasi profesorke Margite Vujović.

Sa mladom pijaniskinjom, svirao je i njen brat Lazar, violina i gost iznenadjenja Jelena Pačirski, violina.

“Danas održavam svoj maturski solistički koncert, sviram epohe od baroka preko klasicizma do romantizma, sa sve srpskim autorom Isidorom Bajićem. Sviraću razne kompozicije, da bi se maturski održao”.

Direktor škole Bojan Jovanović, je rekao da je slušati maturski koncert Marije Jovanović, izuzetno zadovoljstvo. “Marija je inače proglašena za učenika generacije naše škole, i jedna od najboljih učenika u Srbiji, jer je samo u ovoj godini osvojila preko dvadeset nagrada na raznim takmičenjima, domaćim i medjunarodnim. Ona je položila prijem i ispit u Ljubljani- Slovenija, tako da je ovo njoj poslednji kocert sa kojim ona kod nas zabršava svoju Srednju školu. S obzirom da je vladala pandemija zadnjih, više od godinu dana, ovo je najlepši način da se ona oprosti od nas”.

Možda Vam se svidi i