Laćarak. Jedan paketić – jedan osmeh FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru projekta „Jedan paketić-jedan osmeh” Svetlana Milovanović gradonačelnica podelila je deci oko 200 novogodišnjih paketića u MZ „Laćarak”.

Proslave i okupljanja moraju da se prilagođavaju aktuelnoj situaciji, tako da proslava Nove godine uglavnom izostaje. Bez obzira na to, najmlađe treba obradovati u skladu sa okolnostima. Pošto je ovo vreme darivanja, Deda Mraz je bio i u Laćarku.

Svetlana Milovanović gradonačelnica, rekla je prilikom podele paketića: „Lokalna samouprava Sremske Mitrovice već dugo godina sarađuje sa ovim udruženjima, podržava njihovo delovanje i njihov rad našem gradu, tako da smo se naravno priključili i ovoj jednoj lepoj akciji podele paketića za decu ovde u Laćarku. Danas smo podelili oko 200 paketića. Drago nam je da možemo da usrećimo ove naše najmlađe”.

U ovom projektu učestvuju udruženja građana: Udruženje samohranih roditelja „Borba za prava” Laćarak, Udruženje izbeglih i interno raseljenih lica, socijalno ugroženih i nacionalnih manjina „Budućnost” Sremska Mitrovica i Udruženje prognanih i ugroženih „Pravo na život 2” Laćarak.

U ime predstavnika udruženja građana obratila se Milena Bogosavac: „Predstavljam Udruženje samohranih roditelja „Borba za prava” koje aktivno postoji dve godine. Okupili smo se povodom podele novogodišnjih paketića za decu samohranih roditelja, socijalno ugroženih i interno raseljenih lica. Ovde ima oko 200 dece, ovo je prvi put da udruženje deli paketiće.”

Pod geslom „Jedan paketić-jedan osmeh” organizovana je plemenita akcija prikupljanja novogodišnjih paketića, kojom su obradovali decu ove najveće mesne zajednice.

Akcija je organizovana na inicijativu Jelene Nikolić koja je želela da obraduje decu u svojoj neposrednoj okolini ali je akcija prevazišla njena očekivanja: „Kada sam se povezala sa ovim udruženjem akcija je narasla i pored mojih komšija, prijatelja, kumova, uključile su se i firme, privrednici kao darodavci. Pre svega hoću da se zahvalim svima i običnim ljudima i velikim donatorima, za mene su svi jednaki, pošto su nam pomogli da tu ideju sprovedemo u delo.”

Bez obzira na što izostaju tradicionalne manifestacije i događaji vezani za period božićnih i novogodišnjih praznika, ne treba štedeti lepe emocije, osećaj solidarnosti i saosećanja.

Možda Vam se svidi i