Kuvari među prva tri najplaćenija posla

Od strane Ozon
0 komentar

Statistički podaci o najplaćenijim poslovima u Srbiji kažu da su najplaćeniji poslovi u IT sektoru i vazdušnom saobraćaju, što nije novo, ali ovim poslovima pridružili su se i kuvari.

Prosečna plata u Srbiji za septembar mesec iznosila nešto više od 65.000 dinara, dok su plate u nekoliko sektora bile i do tri puta veće.

Izbor pravog zanimanja je od ključne važnosti, a u odabiru pravog smera u kom treba da krenete pomoći će vam spisak najtraženijih odlično plaćenih poslova.

Juniorske zarade programera veće od prosečne plate u Srbiji

Nije tajna da su programeri i ostali zaposleni u IT industriji među najplaćenijim radnicima u Srbiji, koji pored dobrih primanja imaju i druge odlične beneficije, poput privatnog zdravstvenog osiguranja i sl. Najplaćeniji programer u Srbiji zarađuje oko 7.500 evra, dok je početnička plata za nekog ko uopšte nema iskustva u ovom poslu, deset puta manja, ali i dalje iznos od 750 evra je iznad republičkog proseka.

Mediori zarađuju oko 1.200 evra, dok seniori mogu da zarade oko 1.500 u proseku. Najplaćeniji su, prema podacima sajta Klik do posla, programeri u Beogradu, a zatim slede oni u Kragujevcu, Nišu, pa u Novom Sadu.

Piloti i drugi zaposleni u vazdušnom saobraćaju imaju platu i posao iz snova

Plate pilota, kopilota, stjuardesa, stjuarda, kontrolora leta i avio-mehaničara su u svim zemljama, pa i kod nas višestruko iznad proseka zarada. Njihovi poslovi zahtevaju mnogo strpljenja, snažan fokus, visoku obučenost i kada rade ne smeju da pogreše.

Sve ovo znači da su zaposleni u avio industriji često pod stresom, pa onda ne čude velike plate koje su odgovor na to kojoj količini pritiska i stresa su izloženi. Ipak, ovi odgovorni poslovi sa sobom donose i brojne benefite, pa ne čudi što sve više mladih kada traže posao razmišljaju o ovoj industriji. Prosek plata je oko 1.500 evra, ali to ne znači da neki od njih ne zarađuju i dva ili tri puta više.

Kuvari, šefovi kuhinja i poslastičari svoje veštine i znanje mogu dobro da naplate

Specijalizovane ugostiteljske škole, u kojima se školuju kadrovi za različite poslove u kuhinji, vrlo su popularne poslednjih godina, zbog čega sve više mladih razmišlja o ovom pozivu. Ako se još dodatno edukuju negde u inostranstvu i usavrše svoje veštine, onda vrlo brzo mogu da napreduju u restoranskoj hijerarhiji. Zarade, koje primaju kuvari u elitnim restoranima i hotelima, idu od 700 evra pa naviše, dok šefovi kuhinja mogu zaraditi i oko 1.000 evra.

Isti je slučaj sa poslastičarima, koji imaju veštine pravljenja najukusnijih i najlepših kolača u Srbiji, jer su i njihova znanja na ceni, pa mogu da zarade približne cifre kao i kuvari.

Oglasi Archives – Ozon Media

Možda Vam se svidi i